CoronavirusNieuws

Video – Tourism New Zealand: stop met het kopiëren van social influencers

Deel dit artikel

Tourism New Zealand neemt in haar nieuwe campagne ‘Do Something New, New Zealand’ social influencers op de hak. In de campagne, die dan ook via sociale media, on demand streamingdiensten en traditionele mediawebsites wordt gevoerd, moedigt het tourist board reizigers aan om eens iets anders te delen en te stoppen met het kopiëren van social influencers.

In de ironische video ‘Travelling Under the Social Influence’ is komiek Tom Sainsbury te zien als lid van de Social Observation Squad, die op de belangrijkste toeristische plekken van het land patrouilleert om mensen die clichéfoto’s maken te stoppen. Zo benadert de komiek een stel dat foto’s maakt bij Roys Peak – een populaire plek voor toeristen om een Instagram-foto te maken – en vraagt hen te stoppen. “Ik heb dit allemaal eerder gezien”, vertelt hij hen. “Deze zomer pakken we iedereen aan die onder invloed is van social influencers.”

De toeristische sector van Nieuw-Zeeland heeft een enorme klap gehad na Covid-19. De sector lijkt nu weer op gang te komen en veel bedrijven in het land hebben hun deuren al geopend voor Nieuw-Zeelanders. ‘Do Something New, New Zealand’ maakt deel uit van een voortdurende reeks activiteiten van Tourism New Zealand om het binnenlandse toerisme te stimuleren. De activiteiten zullen het hele jaar door worden voortgezet.

“Dit is de perfecte tijd voor Kiwi’s om hun ‘NZ must do’ bucketlist te verwezenlijken. We hebben allemaal dingen die we altijd al hebben willen zien en doen. Deze campagne deelt die momenten en zet mensen aan het denken, want waarom zou je wachten?”, aldus Stephen England-Hall (Chief Executive Tourism New Zealand). Om Nieuw-Zeelanders aan te moedigen om hun eigen land te ontdekken, wordt gevraagd om creatieve reisfoto’s te delen met de hashtag #DoSomethingNewNZ waarmee kans wordt gemaakt op een reischeque van $ 500. Uiteraard te gebruiken voor een reis in Nieuw-Zeeland.

Vóór COVID-19 vertegenwoordigde het binnenlands toerisme 60% van de 40,9 miljard dollar die toerisme bijdraagt aan de economie van Nieuw-Zeeland. Voorheen besteedden de Nieuw-Zeelanders 9 miljard dollar per jaar aan reizen overzee. Tourism New Zealand laat weten dat het van cruciaal belang zal zijn om een deel van deze uitgaven in eigen land op te vangen voor het herstel van de sector.

Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde gisteren nog het reisadvies voor Nieuw-Zeeland. Daarin worden Nederlanders erop gewezen dat er een algemeen inreisverbod geldt voor Nieuw-Zeeland. ‘Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuwzeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben worden toegelaten. Voor vertrek moet een negatief PCR testresultaat overgelegd worden. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten alle reizigers eerst 14 dagen in een, door de lokale overheid aangewezen, isolatiehotel verblijven. Ook moeten alle reizigers verplicht een kamer boeken in het isolatiehotel voordat u afreist naar Nieuw Zeeland (Managed Isolation Allocation system voucher). Zonder bewijs van boeking wordt u niet toegelaten op de vlucht. Na aankomst in Nieuw-Zeeland is een Covid-test op dag 3 en dag 12 verplicht. Doorreis via luchthaventransit is beperkt toegestaan, het aanvragen van een visa voor transit is verplicht. Wilt u Nederland inreizen vanuit Nieuw-Zeeland? Dan heeft u geen negatieve COVID-19 PCR testuitslag en geen negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Nieuw-Zeeland hoeft u ook niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

Kleinschalige reisorganisaties zijn blij met de eerste aanzet tot compensatie

Volgende bericht

Vakantie? Dramatische scenario's...

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.