Elly Hofste uit Hengelo gaat al tientallen jaren niet meer op vakantie, omdat ze erachter is gekomen dat ze allergisch is voor vakantie. “Ik heb mij daar best wel schuldig over gevoeld.” RTV Oost publiceerde deze week een reportage over de vrouw die fysieke klachten krijgt, compleet met koorts, wanneer zij op vakantie gaat.

De laatste keer dat Hofste op vakantie ging, is 45 jaar geleden. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk lag ze er drie dagen op bed. Na de vakantie probeerde ze nog een paar keer een vakantie uit met haar man (en kinderen), maar uiteindelijk werd besloten om niet meer op vakantie te gaan. Overigens laat zij zelf weten dat het niet om heimwee gaat.

Enkele jaren geleden stond Hofste al met een interview in De Telegraaf en werd er door SBS 6 aandacht aan besteed. Waarschijnlijk heeft ongeveer 3% van de Nederlanders last van een vakantie-allergie. Een huisarts laat aan RTV Oost weten dat je beter niet opeens van heel druk naar heel rustig kan gaan. “Dan ben je vatbaarder voor infecties, migraine en voel je pijntjes sneller.”