Celebrity Cruises gaat 30 juni aanstaande haar eerste officiële (expeditie)cruise uitvoeren naar de Galapagoseilanden met haar nieuwste schip, de Celebrity Flora. Het schip is speciaal voor deze bijzondere bestemming gebouwd. Bij Cruise Travel kijken ze niet vreemd op van de toenemende vraag naar dit bucketlist product.

“De uitbreiding van de vloot, de verbreding naar het expeditieproduct en daarmee ook nieuwe vaargebieden, zorgt voor meer vraag en dus ook boekingen”, zo laat Debby Verharen (Product Manager Cruise Travel) weten aan TravelPro. “We spelen erop in door een cruise met de Celebrity Flora nog aangenamer te maken door onder meer uitgebreide landarrangementen en retourvluchten aan te bieden.”

De Celebrity Flora is in en door Nederlanders gebouwd en onlangs (13 mei) in Schiedam opgeleverd. Inmiddels is het in Zuid-Amerika aangekomen voor haar maiden Galapagos voyage. Dit unieke schip beschikt alleen over suites en heeft een capaciteit van slechts 100 gasten. Verharen is binnen Cruise Travel onder meer verantwoordelijk voor Celebrity Cruises. Zij geeft aan ook voor volgend jaar weer groei te budgetteren in verband met de oplevering van het nieuwste schip: de Celebrity Apex, het zusterschip van de Edge.