NieuwsVideo

Video: vulkaanramp in Nieuw-Zeeland

Deel dit artikel

Op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn zeker vijf personen overleden, worden tien mensen vermist en zijn meerdere gewonden gevallen na een vulkaanuitbarsting. Het onbewoonde eiland, ten noordoosten van Noordereiland, werd bezocht door cruisepassagiers op het moment dat de vulkaan uitbarstte.

Er wordt op dit moment hard gewerkt om reizigers die nog steeds worden gemist te vinden, maar het eiland is te onstabiel voor reddingsmedewerkers om het te betreden. Er bevonden zich naast toeristen op het eiland ook boten van White Island Tours rondom het eiland. De toeristen die op het eiland waren zouden reizen met de Ovation of the Seas, dat in de haven van Tauranga zou liggen.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt: ‘Zorgwekkende berichten vulkaanuitbarsting #WhiteIsland #NieuwZeeland. Buitenlandse Zaken heeft contact met de lokale autoriteiten en zoekt ui of er Nederlanders betrokken zijn. Ben je in Nieuw-Zeeland en heb je hulp nodig? BZ is 24/7 bereikbaar via +31 247 247 247.’

Later meer.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Pensioenpremie in 2020 blijft ongewijzigd

Volgende bericht

Fleur Broer aan de slag bij TUI at Home

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.