Visa begint een exclusieve samenwerking met Bidroom, een hotelreserveringsplatform gebaseerd op lidmaatschap. Samen bieden ze aan alle Europese kaarthouders zes maanden lang gratis toegang tot hun service.

Bidroom laat weten hotels geen commissie te vragen. Daardoor kan het Bidroom-leden naar eigen zeggen kortingen op kamers geeft tot 25%, gebaseerd op de aangeboden prijzen van de andere grote hotel boekingssites.

Europese Visa-kaarthouders kunnen zich nu registreren op de site visa.bidroom.com om zes maanden lang gratis gebruik te maken van het reserveringsplatform. Hiermee kunnen ze wereldwijd  meer dan 120.000 hotels en appartementen reserveren. Na de proefperiode van zes maanden is er een abonnement beschikbaar voor Europese Visa-kaarthouders voor € 29,50 per jaar.

”Terwijl wereldwijd de vraag naar reizen blijft groeien, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe manieren om reizen gemakkelijker en plezieriger te maken voor onze kaarthouders. Of het nu gaat om zakenreizen, vakanties of een bezoek aan vrienden en familie. We zijn verheugd om Visa-kaarthouders in Europa toegang te bieden tot dit revolutionaire hotelreserveringsplatform”, aldus Mike Lemberger, Senior Vice President Products and Solutions, Visa.

Om in aanmerking te komen voor de gratis proefperiode van zes maanden, dienen Europese kaarthouders van Visa,  hun kaartnummer in te voeren op visa.bidroom.com. Indien een geldig kaartnummer is ingevuld, zal men onmiddellijk de optie gegeven worden zich aan te melden bij Bidroom.com.

“We zijn er erg trots op dat Visa vastbesloten is om wereldwijde reizigers te ondersteunen door hen uit te nodigen om zes maanden lang gratis gebruik te maken van ons platform. Onze strategie om geen commissie in rekening te brengen bij hotels, maakt reizen niet alleen betaalbaarder, maar verhoogt ook de inkomsten voor hoteliers, die op hun beurt weer de focus kunnen leggen op een goede klantbeleving”, zo laat Michael Ros (CEO  Bidroom.com) weten.

Vorig jaar liet de Nederlandse startup nog weten dat het een aanzienlijke investering heeft ontvangen van miljardair Samih Sawiris, oprichter van de Orascom Development Group dat onder andere ook de RT / Raiffeisen Touristik Group bezit.