CoronavirusNieuws

Vliegverbod: vluchten kunnen blijven gaan voor inwoners Nederland en EU-burgers op doorreis

Deel dit artikel

Voor inwoners van Nederland en EU-burgers op doorreis naar het land waar zij wonen geldt een uitzondering op het vluchtverbod voor vluchten uit Zuid-Afrika, Lesotho, Eswatini, Botswana, Namibië en Zimbabwe naar Nederland. Voor deze uitzonderingen kunnen vluchten blijven gaan. Ook mogen passagiers vanuit Nederland nog steeds naar zuidelijk Afrika vertrekken. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen of zij vluchten blijven uitvoeren, dat laat de overheid weten.

‘Het verbod geldt niet voor repatriëring van personen met een Nederlands paspoort of andere EU- of Schengeningezetenen, waarbij voor het Europese deel van Nederland niet-Nederlands ingezetenen of niet Nederlandse paspoorthouders een aantoonbare doorreis’, zo staat te lezen. Ook geldt het vliegverbod niet voor personen die om dwingende gezinsredenen reizen, personen die om humanitaire redenen reizen, luchtvaartpersoneel, zeevarenden en medisch personeel.

ok vrachtvluchten zijn uitgezonderd van het verbod. Reizigers die bij uitzondering naar Nederland mogen reizen, doen dat met een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 24 uur oud en moeten na aankomst in quarantaine. De quarantaineduur is 10 dagen. Deze kan met een negatieve testuitslag bij de GGD worden ingekort naar vijf dagen. Passagiers van de vluchten die voordat het vliegverbod van kracht werd al onderweg waren naar Nederland, doen na de landing een PCR-test en gaan in quarantaine.

Het vliegverbod is vandaag (26 november) om 12.00 uur Nederlandse tijd ingegaan en geldt tot en met 4 december 23.59 uur.


Deel dit artikel
Vorige bericht

De Jonge: vluchtverbod op vluchten vanuit zuidelijk Afrika

Volgende bericht

KLM blijft op Zuid-Afrika vliegen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.