VLM Airlines is gisteren gestart met de route Antwerpen – Birmingham. De luchtvaartmaatschappij gaat dagelijks vliegen op de tweede grootste stad van Groot-Brittannië. Er wordt gevlogen met een Fokker 50 met vertrek om 12.40 uur vanaf Antwerpen Airport.

Naar aanleiding van de start van het zomerseizoen werden ook een paar andere wijzigingen aan het vluchtprogramma aangebracht. Zo vertrekken de ochtendvluchten naar München en Maribor drie uur vroeger dan voorheen en wordt voortaan op weekdagen zowel ’s morgens als ‘s avonds van Antwerpen naar München gevlogen.

VLM Airlines biedt ook lijnvluchten aan van Antwerpen naar London City Airport (dagelijks drie à vier retourvluchten op weekdagen), Zurich (tweemaal daags op weekdagen) en Maribor (één keer per dag op weekdagen).

De vloot van VLM Airlines telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren. Bij de luchtvaartmaatschappij zijn een drankje en snack inbegrepen in de ticketprijs en mag iedere passagier een bagagestuk van maximaal 23 kilogram gratis inchecken. Op Antwerp Airport kunnen passagiers inchecken tot 20 minuten voor het voorziene vertrekuur van hun vlucht.