Nieuws

Alle activiteiten VLM Airlines per direct gestopt

Deel dit artikel

SHS Aviation B.V., de hoofdaandeelhouder van de N.V. SHS Antwerp Aviation (VLM), heeft vandaag tijdens een buitengewone algemene vergadering besloten de Belgische vennootschap te ontbinden en dat alle activiteiten per direct worden gestopt.

Eerder deze maand werd al meegedeeld dat VLM de verbindingen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock ging stopzetten en dat VLM zich voortaan zou focussen op business chartervluchten en de routes Antwerpen-London City Airport en Antwerpen-Zurich. Ook de lijnvluchten naar London City en Zurich worden nu stopgezet.

De vereffening treedt onmiddellijk in . Youri Steverlynck en Birgitta Van Itterbeek van het advocatenkantoor Monard Law werden aangeduid als vereffenaars. Zij staan in voor de contacten met mogelijke overnemers.

SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De andere 40% is eigendom van Chinese investeerders. SHS Antwerp Aviation is actief onder de merknaam ‘VLM’. Bij VLM zijn 85 mensen aan de slag.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Oproep tot actie: protesteren tegen vliegtax kan nog vijf dagen

Volgende bericht

Oad in de winter naar Noorwegen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.