Vuelandia heeft de officiële certificatie van Air France-KLM ontvangen voor haar NDC-connectie, waarmee gebruikers van Vuelandia straks de GDS-toeslag vermijden en toegang hebben tot alle voordelen die New Distribution Capability (NDC) met zich meebrengt bij Air France-KLM en haar codeshare partners.

“Door de goede samenwerking met KLM kunnen we met ingang van 6 mei gefaseerd live gaan met onze NDC-connectie, waarvan al onze gebruikers van de Travel Tool gaan profiteren en wat we daarnaast ook als software only kunnen leveren aan geïnteresseerden”, aldus Danny Ruitenberg (mede-oprichter/eigenaar Vuelandia).

Volledige KLM-content
Gebruikers van Vuelandia hebben via de rechtstreekse connectie direct toegang tot de volledige KLM-content tegen dezelfde tarieven en met dezelfde content, timing en services als op de websites zoals KLM.com. Dries Klein (Vice President Sales KLM Benelux): “Ik ben onder de indruk van wat Vuelandia heeft gerealiseerd op het gebied van NDC. We werken met meerdere partijen samen op het gebied van NDC en Vuelandia is één van de ‘early adopters’.”

Geen GDS-toeslag
“Door de NDC-connectie zie je bij KLM- en Air France-tickets veel meer content en je krijgt niet te maken met een GDS-toeslag. In onze Vuelandia Travel Tool laten wij de beste content zien en de laagste tarieven die beschikbaar zijn op de markt als het gaat om Air France- en KLM-tickets. Als KLM middels NDC aan channel differentation gaat doen door bijvoorbeeld de KLM Werelddealweken eerder te laten starten via KLM.com en NDC-connected partijen, dan lopen wij daarop mee. Het zal ook niet zo zijn dat KLM via haar website alsnog goedkopere of rijker aangeklede tickets verkoopt dan dat het via ons systeem zal doen. Alles wat de consument op KLM.com ziet, dat is bij ons ook beschikbaar”, aldus Ruitenberg.

Totaal aanbod
“Als consolidator bieden we als Vuelandia tickets aan van zowel lowcost (Travelfusion), lijndiensten via alle GDS’en en daarnaast nu ook de directe NDC-content. De gebruikers, voornamelijk non-IATA agenten en ook enkele IATA agenten, welke van oudsher via de GDS boeken, kunnen nu ook gebruikmaken van de totale content die nog niet altijd beschikbaar is via de GDS”, aldus Ruitenberg. Volgens Klein is Vuelandia een hele proactieve en innovatieve club. “Het voordeel van Vuelandia is dat ze niet alleen een reisbedrijf zijn, maar ook snelle en betrouwbare IT-oplossingen aanbieden. Het is in een wereld waarin de technologie zo snel verandert van belang dat je daarin goede partners vindt.”

Alle content
Wie gebruikmaakt van de Vuelandia Travel Tool heeft volgens Ruitenberg nog een ander voordeel bovenop de agenten die alleen via het de KLM Agent Booking Tool de NDC-content raadplegen. “Wie via KLM’s Agent Booking Tool NDC-content zoekt, krijgt ‘alleen’ KLM bij de zoekresultaten te zien en moet nog weer een GDS induiken om de content van andere airlines te zien. Via ons systeem zie je alle content, van KLM en andere lijndienstmaatschappijen tot aan lowcost.”

Software only
Vuelandia gaat haar eigen boekingsplatform inclusief KLM’s NDC-connecties ook als whitelable beschikbaar stellen in de vorm van software only. Ruitenberg: “Reisagenten kunnen zelf een contract afsluiten met KLM of de Lufthansa Group waarop wij een geheel eigen omgeving voor hen creëren. De boekingen blijven gelinkt aan hun eigen IATA-nummer en uiteraard ook alle omzet blijft van de desbetreffende agent.” Middels het wegzetten van de software only, die ook kan worden geleverd in de vorm van een API, wordt Vuelandia volgens Ruitenberg een verlengstuk van KLM.

Veel interesse
“Er zijn al meerdere geïnteresseerde partijen in binnen- en buitenland voor de software only. Het biedt IATA-agenten die niet afhankelijk willen zijn van een consolidator de mogelijkheid om alles in eigen hand te houden waarbij de omzet via hun eigen airline contract blijft lopen. Op die manier kunnen ze alsnog hun eigen index halen om wat extra commissie te verdienen. Een consolidator die bijvoorbeeld geen NDC-tool heeft, kan via ons een licentie van de Travel Tool afnemen die wij voor hen volledig op maat kunnen vormgeven tot een whitelable consolidator platform. Een reisagent met meerdere kantoren of sub-agenten kan via de Traveltool heel makkelijk een eigen omgeving creëren. De NDC-connectie is zowel voor ons, Air France-KLM als onze beide partners een goede zaak, want het biedt ontzettend veel mogelijkheden voor nu en in de toekomst.”