De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft Caroline de Greeff  benoemd tot coördinator duurzaamheid, om de VvKR-leden te ondersteunen en inspireren tot verduurzaming van reizen. De vereniging ziet duurzaam en kleinschalig toerisme als het toerisme van de toekomst. Daarom wil ze daar nog meer op inzetten.

De nieuwe coördinator Caroline de Greeff is met haar reisorganisatie sinds 2013 lid van de VvKR. Vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor de vereniging, eerst als bestuurslid en voorzitter, daarna in de werkgroep Duurzaam. “Mijn drijfveer voor het werken in de toerismebranche, is dat als je het goed doet, dit een inclusieve en schone sector kan zijn voor regio’s over de hele wereld”,  zegt De Greeff. “Bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld zit in mijn DNA. Zo ben ik ook met mijn eigen reisorganisatie begonnen. Ik vind het een mooie nieuwe uitdaging om samen met de werkgroep, het bestuur en alle VvKR-leden nog intensiever samen te werken aan een duurzame toekomst voor kleinschalig toerisme.”

Duurzaam binnen VvKR
VvKR staat voor kleinschalig reizen. Vanuit die filosofie organiseren de aangesloten reisorganisaties hun reizen. Al sinds 2016 stimuleert en ondersteunt de werkgroep Duurzaam de VvKR-leden in hun verduurzaming. Zo heeft de werkgroep een Handboek en een Kompas Duurzaam Reizen gelanceerd om VvKR-leden en andere reisprofessionals te inspireren om hun organisatie en reizen duurzamer te organiseren