Nieuws

“Wat nou crisis, we breiden gewoon uit…”

Deel dit artikel

Als iemand niet gek te krijgen is, is het Minet van Wees (TravelXL@home) wel. Natuurlijk zal deze reisonderneemster wel eens een ‘baaldag’ hebben, maar dat zal ze niet zo snel laten merken. Schouders eronder en doorgaan. Sterker nog, Minet opende onlangs een tweede vestiging, dit keer in Den Bosch.

Onze eerste belafspraak wordt al snel verschoven, want ze verwacht klanten. Geen probleem natuurlijk. Zaken gaan altijd voor. Als ik Minet spreek, valt ze ook maar meteen met de deur het huis. “Er wordt lekker geboekt. Natuurlijk niet zoals het normaalgesproken zou zijn, maar ik boek toch mooie reissommen. Ik merk dat klanten wat gemakkelijker zijn, ze kiezen eerder voor een kamer met zeezicht, voor comfortclass of een ster meer. Daar mag ik best trots op zijn, dat probeer ik ook vaker tegen mezelf te zeggen. Door alle corona-ellende zou je dat bijna vergeten, omdat er zoveel omheen hangt wat minder leuk is en veel energie kost. Maar als ik dan kijk naar wat ik heb geboekt, dan zie ik dat het best goed gaat.”

Niet dommer van geworden
Natuurlijk heeft Minet – net als iedereen – ook een periode gekend dat er niets tot nauwelijks werd geboekt, haar vrijgekomen tijd bracht ze tijdelijk door bij de Rabobank. “Afgelopen zomer heb ik nog wel wat vertrekken gehad, maar toen dat in oktober opdroogde had ik al snel door dat ik zo niet de winter kon doorkomen. Ik vond het mentaal heel pittig. Ik heb altijd meer dan fulltime voor mezelf gewerkt en een goede boterham verdiend, nu werkte ik nog steeds meer dan fulltime en verdiende helemaal niets. Bij de Rabobank ging ik parttime aan de slag in de transactieverwerking op de particuliere afdeling. Ik was er hartstikke blij mee, maar heel eerlijk, ik miste het direct klantencontact heel erg. Ik kon zelf mijn tijd indelen, dus ik begon heel vroeg en was in de middag klaar, waardoor ik het in de eerste maanden goed kon combineren met mijn reisbureau. Maar ik kreeg het als reisadviseur steeds drukker. Gelukkig ook maar, want daar ligt echt mijn passie. Eind april heb ik de baan bij de bank dan ook opgezegd. Maar als ik merk dat ik in oktober weer een slechte winter tegemoet ga, ga ik zeker weer op zoek naar een tijdelijke baan. Je wordt er nooit dommer van.”

Lees het hele interview in TravelPro 28.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

“Wij zijn ervan overtuigd dat stedentrips weer helemaal terugkomen“

Volgende bericht

Prijsvrij: vakantieganger wil reizen ondanks code oranje

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."