Op 13 en 14 september vindt in Cascais, Portugal, de grote finale plaats van het SUSTOUR-project. “We hopen hiermee andere bedrijven te inspireren en te motiveren”, aldus Frank Oostdam (voorzitter ECTAA).

Het SUSTOUR-project is een initiatief gefinancierd door de EU-COSME (programma van de Europese Unie, red.). Dit driejarige project heeft tot doel duurzame praktijken binnen de Europese reisbranche te bevorderen.

600 touroperators en reisagenten

Meer dan 600 touroperators en reisagenten uit heel Europa hebben samengewerkt in dit project. Ze hebben zich vooral gericht op het verhogen van de duurzaamheid in hun activiteiten. Door samen te werken, streven deze ondernemingen naar verantwoord toerisme. Oostdam, voorzitter van ECTAA, benadrukte de invloed van het project: “We hopen hiermee andere bedrijven te inspireren en te motiveren om duurzaamheid nog serieuzer te nemen.”

Ervaringen delen

Tijdens het event in Portugal zullen deelnemers hun successen, innovaties en bijdragen aan het duurzaam toerisme presenteren. Er zullen ook presentaties en discussies plaatsvinden waarbij ondernemingen uit heel Europa hun ervaringen en successen delen. Denk aan thema’s als supply chain management, vermindering van de CO2-voetafdruk en duurzaamheidsmarketing.

Paneldiscussies

Elke themasessie wordt geopend door een branchexpert. Ook zullen er paneldiscussies zijn die succesverhalen van MKB-bedrijven belichten. Het evenement sluit af met een ceremonie die de buitengewone prestaties van bedrijven in het kader van het SUSTOUR-project erkent.

Livestream

Voor geïnteresseerden die het evenement niet persoonlijk kunnen bijwonen, is er een livestream beschikbaar. Meer informatie, inclusief het volledige programma en een registratielink, is te vinden op de SUSTOUR-website.

Foto copyright: Shutterstock.com.