2015Lees TravelPro onlineNieuws

(Webmagazine) Faillissement OAD: het compleetste dossier

Op 25 september 2013 ging er een schok door de reisbranche: OAD OUD uit Holten, opgericht in 1924, was failliet. De reiswereld raakte in rep en roer. 1.550 werknemers stonden op straat, duizenden gestrande reizigers moesten worden opgevangen en reizen moesten worden omgeboekt.

Uit diverse bronnen en documenten, die TravelPro in handen heeft, blijkt dat OAD OUD het moeilijk had en derhalve wilde reorganiseren, maar de verstoorde relatie met de Rabobank stond die reorganisatie ernstig in de weg. Volgens het bedrijf op een onmogelijke en bovendien onredelijke manier.

In een reeks van vier artikelen blikt TravelPro terug op de enorme reorganisatieoperatie die uiteindelijk niet voldoende van de grond is gekomen en zoomen wij in op de relatie tussen de destijds tweede grootste allround reisonderneming van Nederland en haar huisbankier, de Rabobank.

De serie ‘Tragedie in Holten’ verscheen de afgelopen weken in TravelPro en ontving veel reacties. Om alle artikelen nog eens in zijn geheel te lezen, is de reeks gebundeld tot een webmagazine.

© 2015 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM: animatiefilm over Bluey

Volgende bericht

Bucuti & Tara Beach Resorts 'most preferred'

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.