CoronavirusNieuws

Wijziging reisadvies Noord-Italië: alleen noodzakelijke reizen

Deel dit artikel

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Noord-Italiaanse regio’s Aosta-vallei, Piemont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurie aangepast naar oranje. Op verzoek van het RIVM worden alle niet-noodzakelijk reizen naar deze gebieden afgeraden, ter voorkoming van verdere besmettingen in Nederland.

“In de meeste gebieden in Noord-Italië heeft de lokale overheid maatregelen genomen. Zo zijn bijvoorbeeld musea gesloten. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten.”, zo laat het ministerie in haar reisadvies weten. Er kunnen nieuwe ontwikkelingen zijn. Reizigers wordt aangeraden om zich te informeren over de situatie op de plek van hun bestemming, voordat zij reizen naar de plek van bestemming.

Eind februari wijzigde het ministerie het reisadvies al, waarbij voor de gebieden waarvoor een in- en uitreisverbod geldt een negatief reisadvies werd afgegeven. Daarnaast werd code geel (pas op, veiligheidsrisico’s) van toepassing voor grote delen van het land. “Jammer dat het moet, maar logisch dat het gebeurt”, liet Frank Oostdam (directeur ANVR) destijds weten. Nu is het reisadvies voor Noord-Italië dus verscherpt naar oranje.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Phuket Roadshow in Amsterdam goed bezocht

Volgende bericht

Schotse eilanden nieuw in het netwerk van KLM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.