Air Transat heeft de voorwaarden van het voordeligste tarief, Eco Budget, aangepast. Voor deze tariefklasse is ruimbagage niet langer gratis en is het niet meer mogelijk om een vlucht te wijzigen of te annuleren. Vanaf 2 oktober 2018 moeten passagiers die een vlucht boeken voor vertrek vanaf 1 april 2019 of later, een toeslag betalen voor het eerste stuk ruimbagage van maximaal 23 kilogram.

De Eco-tarieven zijn een reeks tariefklassen die de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld een vlucht gratis of tegen een vast bedrag te wijzigen of te annuleren. Met deze tariefklassen betalen passagiers alleen voor de services die ze werkelijk nodig hebben. Andere opties zijn gericht op het bieden van meer comfort aan boord.

“Air Transat’s Club Class combineert een uitzonderlijke, persoonlijke service met flexibiliteit. Passagiers genieten van een aangename en comfortabele vlucht plus gratis stoelkeuze, meer ruimbagage, meer ruimte aan boord, en voorrang bij het inchecken, boarden en afleveren van bagage. Club Class-passagiers kunnen aan boord rekenen op vele extraatjes, zoals een exclusieve comfortkit, een welkomstcocktail, een brede selectie kwaliteitswijnen, drankjes, snacks en heerlijke maaltijden, waaronder gerechten van het Chefmenu van Daniel Vézina”, zo laat de airline weten.

Tot slot profiteren Option Plus-passagiers van meer voordelen in Economy Class, zoals één stuk ruimbagage gratis, stoelkeuze, voorrang bij het inchecken bij een aparte balie, voorrang tijdens het boarden en afleveren van bagage, en speciale extraatjes aan boord voor optimaal comfort. Wie kiest voor Air Transat, dat dit voorjaar de stopover optie introduceerde, doet er vanaf nu ook goed aan om de bagage vooraf (online) te betalen, want dit kan tot 20% goedkoper zijn dan wanneer dit pas op de luchthaven wordt gedaan.