Wizz Air opent twee nieuwe routes die België en Nederland met Georgië verbinden. Wizz Air zal vanaf 1 augustus 2019 vanuit Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi vliegen en vanaf 4 augustus tweemaal per week vanuit Brussel South Charleroi Airport naar Kutaisi. Met deze nieuwe route erbij biedt Wizz Air 21 routes vanuit Nederland. De route Eindhoven-Kutaisi is de enige directe verbinding tussen Nederland en Georgië.

De eerste Wizz Air-vlucht vanuit Eindhoven steeg op in 2006. In 2018 vervoerde Wizz Air meer dan 1,4 miljoen passagiers van en naar Nederland, goed voor een jaarlijkse groei van 8%. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in de regio Eindhoven meer dan 1.000 banen in aanverwante bedrijfstakken. Wizz Air biedt in totaal dertien bestemmingen in acht landen aan vanaf de luchthaven van Charleroi. Vorig jaar werden in Charleroi door Wizz Air vier nieuwe routes gestart. Wizz Air streek voor het eerst neer op Brussels South Charleroi Airport in 2004. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan zes miljoen passagiers van en naar België vervoerd. In 2018 vervoerde Wizz Air meer dan 840.000 passagiers van en naar Brussels Charleroi Airport, dat is een groei van 8% in vergelijking met het jaar daarvoor. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in België meer dan 630 banen in aanverwante sectoren.

Kutaisi, de hoofdstad van de regio Imereti, is na Tbilisi de op één na grootste stad van Georgië. Elegante, met bomen omzoomde lanen met 19e-eeuwse huizen die zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier Rioni, maken samen met verschillende aantrekkelijke parken van Kutaisi een zeer mooie stad om rond te slenteren. Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden is de kathedraal van Bagrati die uitkijkt over de stad. Het Georgische parlement werd in 2012 van Tbilisi naar Kutaisi overgebracht. Traditie en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar overal in de stad. Er is natuurlijk ook de onvergetelijke schoonheid van de Prometheus-grot en andere interessante natuurlijke, historische en architecturale bezienswaardigheden die je tijdens een daguitstap kan ontdekken.

Wizz Air biedt vanaf Eindhoven Airport vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanaf Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk dertien bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.