De ANVR nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de gratis workshop ‘Human rights in tourism’ die op woensdag 26 juni van 14.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in Bar Beton op Centraal Station van Utrecht. Een dag later vindt er een symposium plaats rondom het thema ‘Human rights in tourism’ in de Social impact Factory (tevens Utrecht). Deelnamekosten voor het symposium zijn €40 per persoon om de cateringkosten te dekken.

De belangrijkste focus van de workshop is het bespreken en ontwikkelen van  een praktijkgericht en gebruikersvriendelijk concept dat bedrijven helpt om Human Rights Impact Assessment (HRIA)  op een praktische manier uit te voeren. Ook wordt de behoeften en het soort ondersteuning / info die reisorganisaties nodig hebben geïnventariseerd en is er tijd om meer te leren over concrete en praktijkgerichte stappen die nodig zijn om een Human Rights Impact Assessment (HRIA) uit te voeren op een toeristische bestemming.

Tijdens het symposium krijg je antwoord op vragen zoals ‘Hoe kunnen reisondernemingen zaken als eerlijke arbeidsomstandigheden, gender equality en outsourcing  in de keten implementeren?’, ‘Hoe kunnen zij deze  aspecten in de praktijk brengen?’ en ‘Hoe kunnen bestaande uitdagingen worden aangepakt?’.

Wie aanwezig wil zijn bij de gratis workshop op 26 juni moet zich aanmelden voor 10 juni via info@humanrights-in-tourism.net. De organisatie van het symposium op 27 juni is in handen van de Roundtable of Human Rights in Tourism. De ANVR treedt dit jaar als host op. Het programma, informatie en registratie vind je hier.