Nieuws

Zes doden bij treinongeluk in Denemarken

In Denemarken zijn vanochtend rond 8.00 uur zes mensen overleden bij een treinongeluk op de Grote Beltbrug die de eilanden Zealand en Funen met elkaar verbindt. De passagierstrein was onderweg naar Kopenhagen op het moment dat deze in aanraking kwam met een trein die in de tegenovergestelde richting reed.

De brug is gesloten voor zowel treinen als voertuigen. Volgens Deense media maakt een zware storm het moeilijk voor hulpdiensten om de passagierstrein te bereiken. Er waren 131 personen aan boord van de trein, waarvan twee of drie werknemers. Naast de zes overledenen zijn er acht mensen gewond geraakt. Er is een noodnummer ingesteld: 96 97 00 00. Onder andere TV2 heeft een livestream.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Sunair Vakanties lanceert boekingsactie New York

Volgende bericht

Qatar Airways neemt 5% belang in China Southern Airlines

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.