Nieuws

Zoekfilter ‘blokkeer Boeing 737 MAX’ in de maak

Deel dit artikel

Kayak (Booking Holdings) en TripAdvisor hebben aangekondigd om klanten de mogelijkheid te bieden om vluchten met de Boeing 737 MAX te blokkeren bij zoekresultaten. De stap werd naar verluidt genomen na groeiende zorgen onder reizigers op sociale media.

“We hebben onlangs feedback gekregen om de filters van Kayak gedetailleerder te maken om bepaalde vliegtuigmodellen uit te sluiten van zoekopdrachten”, zo heeft een woordvoerster van de website laten weten aan Amerikaanse media. “We voeren deze verbetering deze week door en doen er alles aan om onze klanten alle informatie te bieden die ze nodig hebben om met vertrouwen te reizen.”

De onrust onder reizigers werd veroorzaakt na de crash van een Boeing 737 MAX in Ethiopië, waardoor landen wereldwijd besloten om het toestel niet meer toe te laten in hun luchtruim. Naast het moeten annuleren van vluchten hebben luchtvaartmaatschappijen te maken met de angsten van hun klanten.

De bestseller van Boeing crashte op zondag niet ver van de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa zes minuten na het opstijgen op weg naar Nairobi. De tragedie, waarbij 157 mensen om het leven kwamen, was de tweede crash waarbij hetzelfde model betrokken was in minder dan vijf maanden. In oktober crashte een Boeing 737 MAX 8 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air vlak na het opstijgen in de Java Zee waarbij 189 mensen om het leven kwamn.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nederlanders slecht voorbereid op reis: kwart laat zich leiden door angst

Volgende bericht

Passagiersaantallen Lufthansa Group in Nederland blijven stijgen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.