Nieuws

Zonder bijbetaling nieuwe vakantie én Cook-reissom claimen….

Deel dit artikel

Er zijn ook enkele honderden Nederlanders geweest die zonder bijbetaling bij een reisbureau een nieuwe vakantie konden boeken, maar alsnog proberen via SGR de Cook-reissom terug te krijgen. Of dit per ongeluk is gebeurd of te kwader trouw wordt uitgezocht.

Er zijn minstens 20.000 Nederlanders geweest die een claim hebben ingediend bij SGR na het faillissement van Thomas Cook. “We keren tussen de €20 en €25 miljoen uit”, aldus Erik Jan Reuver (directeur SGR) deze week in De Telegraaf.

Het uit te keren bedrag is volgens Reuver grotendeels gedekt door de bankgarantie die het garantiefonds bij Cook had bedongen. ANVR-reisbureaus konden de al betaalde vakanties van Cook-klanten omboeken, maar dat zou volgens Reuver niet overal goed zijn gegaan. “Mensen die dubbel hebben betaald, kunnen alsnog bij ons de Cook-rekening claimen”, aldus Reuver.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Travel Trend: nieuwe rondreizen en vernieuwde routes

Volgende bericht

Vliegtickets.nl: Londen meest populair tijdens feestdagen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.