CoronavirusNieuws

Zuid-Afrika vanaf donderdag in lockdown

Deel dit artikel

Zuid-Afrika gaat vanaf aanstaande donderdag (26 maart a.s.) voor 21 dagen in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat laat Cyril Ramaphosa (president Zuid-Afrika) weten. “Dit is nodig om een ramp te voorkomen.” De overheid zal hierin ondersteund worden door het leger.

De president zegt dat veel inwoners een zwakke immuunsysteem hebben. “Daarom hebben we besloten voor een 21-daagse lockdown, van donderdag 26 maart tot donderdag 16 april. We moeten er alles aan doen om het aantal infecties in te dammen”, aldus de president, die de corona-pandemie vorige week uitriep tot nationale ramp. “Mensen mogen alleen hun huis uit om voedsel te kopen, de drogist te bezoeken, naar het ziekenhuis te gaan of om hun sociale uitkeringen op te halen”, aldus de president.


Deel dit artikel
Vorige bericht

FTI GROUP: Alle reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 zijn geannuleerd

Volgende bericht

Visit Norway sluit kantoor in Nederland

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."