Het Avila Beach Hotel, het oudste operationele hotel op Curaçao, heeft een uitgebreide renovatie van haar accommodatie achter de rug: afgelopen zomer zijn alle 30 Octagon Deluxe-kamers volledig gerenoveerd. Daarnaast heeft het hotel voor de vijfde keer de Travelife Gold-certificering voor duurzaamheid mogen ontvangen.

Deze kamers zijn ontworpen met een sterke nadruk op wellness en hebben een eigentijdse uitstraling, met comfortabele badkuipen, rustgevende kleuren en een neutrale inrichting. Daarnaast bieden de ruime balkons een ideale plek om te mediteren of gewoon te genieten van het adembenemende uitzicht. Om de ervaring van de gasten verder te verbeteren, biedt Avila Beach Hotel doucheproducten van Rituals of Mehr.

Redenen waarom je voor Wellness bij het Avila Beach Hotel op Curaçao moet zijn…
De prioriteiten op vakanties zijn veranderd, waarbij er meer focus op rust en ontspanning ligt, maar ook op gezondheid & sporten en goed voor jezelf zorgen. Wellness is het nieuwe luxe. Plezier, rust, en mindfullness helpen namelijk met name stress en een burnout te voorkomen. Reizigers gaan dan ook vaker op zoek naar bijzondere vakanties met een hotel dat een scala aan wellness opties, om hun reis nog waardevoller te maken. Smakelijke, gezonde en/of vegetarische opties in onze menukaarten is alleen maar een klein voorbeeld. Hier vind je 10 redenen waarom het Avila Beach Hotel bij deze wensen aansluit en om dat ‘pluk-de-dag-gevoel’, hoog te houden.

Avila Beach Hotel erkend met 5e Travelife Gold voor duurzaamheid
Avila Beach Hotel is verheugd haar voortdurende inzet voor duurzaamheid aan te kondigen met het behalen van de vijfde opeenvolgende Travelife Gold-certificering. Het gewaardeerde internationale label voor duurzame praktijken in de toeristische sector is opnieuw erkend voor de standvastige toewijding van het hotel. Aanvankelijk geëerd met de Travelife Gold Award in 2013, volgt de recente verlenging een rigoureus auditproces. Deze erkenning onderstreept de voortdurende vooruitgang van het hotel bij het minimaliseren van de impact op het milieu en het handhaven van een robuuste sociale agenda. De succesvolle afronding van de uitgebreide beoordeling van 163 punten weerspiegelt Avila’s niet aflatende focus op duurzaamheid.

Evoluerende criteria voor duurzaamheid
De duurzaamheidscriteria van Travelife zijn dynamisch en evolueren samen met het veranderende landschap van ecologische verantwoordelijkheid. Tweejaarlijkse audits introduceren nieuwe benchmarks voor verbetering, waardoor implementatie binnen zes maanden voor het Gold-label noodzakelijk is. Vanaf medio 2023 omvat de evaluatie nu het volgen van de CO2-voetafdruk, waarbij ook de uitstoot van broeikasgassen uit energie, water en afval wordt meegenomen.

Het omarmen van gemeenschap en milieu
Als het langst bestaande operationele hotel op Curaçao (het hotel viert in 2024 zijn 75e verjaardag), wordt de duurzaamheidscertificering van het Avila Beach Hotel toegeschreven aan zijn sociale initiatieven. Het hotel is trots op de werving van lokaal personeel en het geven van prioriteit aan lokaal geproduceerde producten. Actieve betrokkenheid bij liefdadigheidsinspanningen, waaronder meubel- en schooldonaties, onderstreept nog eens de betrokkenheid van het hotel bij de gemeenschap en het milieu. De focus van Avila Beach Hotel strekt zich uit tot ecologisch en marien behoud op Curaçao. Opmerkelijke inspanningen omvatten deelname aan Clean Ups, het opzetten van een ‘pop-up’ koraalkwekerij met Coral Restoration Foundation Curaçao (jaarlijks worden er ongeveer 1.500 tot 2.500 koraalfragmenten toegevoegd aan de koraalriffen op Curaçao) en het bewust terugdringen van het water-, elektriciteits- en plasticgebruik. Opmerkelijk is dat het hotel 1246 zonnepanelen heeft geïntegreerd, die een aanzienlijk deel van de energiebehoefte opwekken. Gasten dragen bij aan betekenisvolle verandering via initiatieven zoals het Pack for a Purpose-project, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om schoolbenodigdheden aan lokale instellingen te leveren. Daarnaast draagt het Avila Beach Hotel bij aan de wereldwijde herbebossingsinspanningen door bomen te planten in Haïti voor elke rechtstreekse boeking via de website. Een samenwerking met Eden Reforestation Projects heeft sinds 2019 geleid tot het planten van ruim 15.000 bomen.

Duurzaamheid is nog steeds een mondiale trend
De mondiale trend dat reizigers duurzaamheid waarderen in hun accommodatiekeuzes is aanzienlijk gegroeid. Wat ooit een niche was, is essentieel geworden voor het onderscheiden van de voorkeuren van reizigers. Het Avila Beach Hotel sluit zich al vele jaren met trots aan bij deze toenmalige niche- en nu trend en nodigt gasten uit voor verantwoord reizen met een positieve impact. Bij het Avila Beach Hotel is duurzaamheid een blijvende filosofie, een belangrijk onderdeel van onze visie en een toewijding die tijdens het ondernemen weerklank vindt.

Voor meer informatie over duurzaamheid kan je terecht bij het Avila Beach Hotel: https://www.avilabeachhotel.com/nl/over-avila/groen-reizen/.