Nieuws

Grote storing LVNL, veel vertragingen Schiphol (update 16.00 uur)

Door een technische storing aan het verkeersleidingssysteem van Luchtverkeersleiding Nederland – LVNL – wordt minder verkeer afgehandeld op de luchthaven Schiphol. Dit geldt voor binnenkomende en vertrekkende vluchten.

Update 16.00 uur: RTV Noord-Holland meldt op basis van een ‘notam’, verplicht leesvoer voor piloten voor vertrekt, dat er rekening mee moet worden gehouden dat de storing nog zeker tot 19.00 uur kan/zal aanhouden.

KLM liet rond 15.30 uur weten dat tot nu toe 25 Europese retourvluchten zijn geannuleerd. Tegelijkertijd kampt de luchtvaartmaatschappij met grote vertragingen als gevolg van de storing.

LVNL laat weten zich bewust te zijn van de gevolgen die dit heeft voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven.’Op dit moment worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. We zetten ons met extra mensen maximaal in om de storing zo snel als mogelijk te verhelpen.’

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Video - Frustraties lopen op tijdens ANVR-Congres

Volgende bericht

Geen paniek op Bali om as spuwende vulkaan

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.