Nieuws

Brussels Airport: recordaantal passagiers voor januarimaand

Deel dit artikel

Brussels Airport heeft in januari meer dan 1,6 miljoen passagiers ontvangen, een record voor de maand januari op de luchthaven. Vooral het segment van de transferpassagiers is sterk gegroeid, hetgeen het belang van de hubfunctie van Brussels Airport binnen Star Alliance aantoont.

In januari heeft Brussels Airport 1.621.319 passagiers ontvangen, dat is 5,7% meer dan in januari 2017 en betekent een absoluut record voor een januarimaand. Het aantal lokaal opstappende passagiers is gegroeid met 3,7% tegenover januari 2017 en vooral het aantal transferpassagiers is fors gestegen met 16,0%.

‘De forse stijging bij het aantal transferpassagiers bewijst het toenemende belang van Brussels Airport als hub binnen het netwerk van Star Alliance en als transferluchthaven voor Brussels Airlines en de andere partners in dat netwerk. De hubfunctie van Brussels Airport garandeert de connectiviteit van ons land met de rest van de wereld en het toerisme naar ons land en draagt er zorg voor dat de internationale economische activiteiten van Belgische bedrijven kunnen blijven groeien’, zo laat de luchthaven weten.

De belangrijkste groei wordt opgetekend bij Brussels Airlines, de Europese lijndienst luchtvaartmaatschappijen en het lange afstandsverkeer. Daar is er aanzienlijke groei voor onder meer Emirates, Delta Air Lines, United Airlines, Rwandair, Ethiopian Airlines en Hainan Airlines. Het aantal vliegbewegingen is met 1,5% gezakt ten opzichte van januari 2017. Wanneer gekeken wordt naar enkel de passagiersvluchten is de daling nog groter (-2,9%). Gegeven de stijging van het aantal passagiers en de daling van het aantal vluchten, stijgt de bezettingsgraad op de toestellen sterk met 8,7% van 103 passagiers per vlucht in januari 2017 naar 112 passagiers per vlucht in januari 2018.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Team van MOBIAN op ITB

Volgende bericht

Skopje en Podgorica nieuw bij LOT Polish Airlines

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.