Nieuws

Schiphol teleurgesteld over uitstel Lelystad Airport

Deel dit artikel

“Natuurlijk begrijp ik dat de minister zorgvuldigheid voorop stelt. Tegelijkertijd moet de luchtvaart in Nederland nu nog langer wachten op de invulling van een politiek en maatschappelijk besluit dat tien jaar geleden is genomen. Dat vind ik teleurstellend”, aldus president-directeur van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis.

“Luchtvaart blijft immers groeien en mensen pakken steeds vaker het vliegtuig voor hun werk of vakantie. De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 was een deel van de oplossing. Dat constateert de minister ook. Helaas gaat dat nu niet door. Er kan op deze manier dus geen invulling worden gegeven aan de door de luchtvaartsector, omwonenden en politiek afgesproken selectiviteit in het Aldersakkoord. Dat akkoord is één en ondeelbaar. Dat betekent dat we weer met elkaar om de tafel moeten om een oplossing te vinden.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR: praten over uitbreiden capaciteit Schiphol

Volgende bericht

Minister: "Vliegbewegingen Schiphol niet herzien, vliegtaks nog mogelijkheid"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.