Vuelandia, dat als consolidator airline tickets distribueert van alle IATA luchtvaartmaatschappijen wereldwijd via de drie grootste GDS-en, heeft gisteren een akkoord voor NDC Transition Agreement (NTA) getekend met Air France-KLM voor de systemen Amadeus en TravelPort. Dat heeft Mikel van Nimwegen (mede-directeur/eigenaar Vuelandia) laten weten aan TravelPro. Sabre volgt naar verwachting binnenkort, onderhandelingen tussen Sabre en Air France-KLM zijn in volle gang.

“De NTA van Vuelandia is op tijd door KLM ontvangen, zodat Air France-KLM garandeert dat per 1 april aanstaande de tarieven zonder YQ-toeslag van € 22 per retour worden geladen in TravelPort en Amadeus. Om dit in kort tijdsbestek te realiseren hebben wij alle informatie voor de private channel agreement doorgegeven, waaronder alle office ID’s van onze reisagenten zodat de YQ-toeslag niet wordt geheven. Wij melden expliciet dat bovenstaande op dit moment alleen van toepassing is op Amadeus en TravelPort, maar we verwachten dat Sabre op zeer korte termijn aansluit”, aldus Van Nimwegen.

“Vuelandia heeft hiermee ruim van tevoren alle informatie aan Air France-KLM doorgegeven om te kunnen voldoen aan de uitstelregeling welke Air France-KLM heeft geboden tot 1 mei 2019. Niet alleen wij maar ook onze klant (de reisagent) kan met deze ontwikkeling hun klant optimaal blijven bedienen.” Vuelandia is in een afrondende fase bezig met het ontsluiten van diverse NDC koppelingen in de boekingsengine. Van Nimwegen: “Hierbij zijn wij geheel afhankelijk van de ontwikkelingen bij de luchtvaartmaatschappijen, deze volgen wij zeer nauwlettend en zullen daar zoals gewoonlijk snel en adequaat op inspelen.”