Amadeus heeft overeenstemming bereikt met Air France-KLM met betrekking tot de GDS-toeslag van € 11 per stretch, die door Air France-KLM wordt geheven sinds 1 april jl. Door de deal tussen Amadeus en de airline hoeven partijen die een private channel overeenkomst hebben met Amadeus en Air France-KLM de € 11 toeslag voor GDS-boekingen niet te betalen.

‘Deze overeenkomst is ook een overgangsovereenkomst voor de integratie door Amadeus van de API van Air France-KLM op basis van de IATA New Distribution Capability (NDC)’, zo laat Amadeus weten. ‘Het vormt het raamwerk voor een duurzame langetermijnoplossing die geschikt is voor klanten van Amadeus voor NDC-distributie.’

“Amadeus is een langdurige en gewaardeerde technologiepartner voor Air France-KLM. Dit was van cruciaal belang tijdens onze Private Channel-engagement, een stap in de richting van NDC. Zowel Air France-KLM als Amadeus zijn vastbesloten om samen het NDC-‘product’ van nieuwe tarieven, producten, services en media op de markt brengen”, aldus Emmanuelle Gailland (Vice President Distribution Air France-KLM).