Het ClubHotel Riu Chiclana (Andalusië, Spanje) is na een complete renovatie heropend. De renovatie maakt deel uit van RIU’s strategische plan om haar volledige hotelaanbod te herpositioneren met speciale nadruk op haar hotels in Spanje. De totale investering in het project bedroeg € 25 miljoen.

ClubHotel Riu Chiclana opende in 2001 en is populair bij families. Na de renovatie zijn er nieuwe voorzieningen toegevoegd, zoals gratis WiFi in het hele hotel, maar ook een uitbreiding van de all-in service tot 24 uur. De 832 kamers van het hotel zijn volledig gerenoveerd met nieuw meubilair, de badkamers zijn gloednieuw en in alle badkamers is het bad vervangen door een (waterbesparende) douche.

Alle restaurants bevinden zich nu in het hoofdgebouw, waaronder het nieuwe Italiaanse restaurant ‘La Dolce Vita’ naast het hoofdrestaurant ‘Botánico’ dat nu een groot terras heeft om buiten te genieten van ontbijt en diner. Ook is het mogelijk te eten in het Andalusische restaurant ‘Noray’ en de grill ‘La Gaditana’. ‘Kiosko Pepito’ is een snackbar die open is tussen 13.00 en 15.00 uur.

De meest spectaculaire transformatie heeft volgens RIU plaatsgevonden bij het zwembad en de tuin. Het hotel, met directe toegang tot het strand van La Barrosa vanuit de tuin, telt nu vijf zwembaden met een nieuw rechthoekig ontwerp, waarvan er twee verwarmd voor gebruik in de winter. Het gerenoveerde ClubHotel Riu Chiclana heeft vijf bars, waaronder ‘Lounge 24’, een nieuwe ruimte met 24-uurs service. Gasten kunnen ook genieten van hun favoriete drankjes in ‘Bulería’, de bar aan het zwembad ‘Calima’, La Plaza en de zwembar ‘Liquid Bar’.

Ook op het gebied van kinderactiviteiten zijn belangrijke veranderingen doorgevoerd. De RiuLand kinderclub biedt nu een buitenspeeltuin en een overdekte speeltuin met glijbanen, doolhoven en een ballenbad. Het babyzwembad en het kinderbad hebben nu ook een ‘Splashpark’. Naast al deze ruimtes voor de allerkleinsten heeft het hotel ook de RIU4U-club voor tieners, het RiuArt-centrum voor artistieke activiteiten, het RiuFit-centrum voor sport en een nieuwe fitnessruimte. Het hotel biedt ook een spa en sportvelden.

Met de heropening van ClubHotel Riu Chiclana dzijn alle Riu-hotels in Andalusië volledig gerenoveerd. De Riu Nautilus in Torremolinos was de eerste (2013), gevolgd door de Riu Monica in Nerja (2016). De Riu Belplaya en de Riu Costa Lago werden gecombineerd in het ClubHotel Riu Costa del Sol, dat in 2017 in Torremolinos werd geopend. Begin dit jaar presenteerde Riu nog haar nieuwe logo.