Bij TUI is de maand juni uitgeroepen tot de TUI Care Foundation Maand voor alle kantoren in Nederland en België. Het gaat om een interne actie en houdt in dat er door TUI-medewerkers allerlei laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd om collega’s kennis te laten maken met en geld in te zamelen voor de corporate foundation van de reisorganisatie waarbij TUI de opbrengst ook nog eens verdubbeld.

De maand werd afgetrapt met een wijnproeverij door Kreta Wijnen. De wijnen waren afkomstig van het wijn- en olijfolieproject op Kreta waarmee TUI Care Foundation in samenwerking met Futouris lokale boeren die het moeilijk hebben steunen. Om TUI Care Foundation te steunen worden er volop activiteiten georganiseerd, waaronder yogalessen, een tafeltennistoernooi en een BBQ door de directie. Ook is er een veiling georganiseerd waar geboden kan worden op bijvoorbeeld een vlucht in een flight simulator of een vaste parkeerplaats bij het kantoor in Rijswijk.

Aan het eind van het jaar kunnen TUI-medewerkers er wederom voor kiezen om in plaats van een eindejaarsgeschenk te ontvangen, een donatie te doen aan TUI Care Foundation. Dat laatste hebben heel veel mensen de afgelopen jaren gedaan. Zo kon men het afgelopen jaar een schildpad adopteren als onderdeel van het turtle aid programma van de foundation.

TUI Care Foundation is de corporate stichting van TUI Group en ondersteunt projecten en goede doelen op tal van vakantiebestemmingen waarbij ‘natuur en milieu’, ‘lokale economie en werkgelegenheid’ en ‘jonge generatie en educatie’ centraal staan. In TravelPro #26 die verschijnt op 29 juni vertelt Elise Allart (Executive Director Programmes & Operations TUI Care Foundation) meer over de TUI Care Foundation.