De maand juni stond bij TUI Benelux geheel in het teken van TUI Care Foundation. Collega’s in België, Nederland en Curaçao organiseerden verschillende activiteiten waarmee geld werd opgehaald voor de corporate stichting van TUI. Daarnaast werden er via een online veiling diverse bijzondere items en experciences geveild. Afgelopen maandag werd het eindbedrag bekend gemaakt en kon Melvin Mak, Sustainability Manager TUI Benelux een cheque van maar liefst € 31.410 overhandigen aan Elise Allart, Executive Director Programmes & Operations TUI Care Foundation.

Gedurende de maand werd er ruim 1.700 keer deelgenomen aan de tientallen activiteiten die werden georganiseerd. Van yogalessen, een tafeltennistoernooi, ontbijtjes, lunches, barbecues, tot een pubquiz, een TUI Bingo en ‘drive-in’ lunch service. Samen met de veiling, waarbij actief op items geboden werd, leverde dit het prachtige eindbedrag op. De collega’s die met hun activiteit(en) het hoogste bedrag ophaalden mogen een bezoek brengen aan een aan van de projecten die TUI Care Foundation ondersteunt; het schildpaddenproject op Kaapverdië.

De TUI Care Foundation ondersteunt samenwerkingen en projecten die betere mogelijkheden bieden voor jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen. De corporate foundation richt zich op de positieve effecten van het toerisme en bouwt zo aan blijvende vooruitgang, onder meer door vakantiegangers te ‘matchen’ met projecten op vakantiebestemmingen. Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten, geeft TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu een boost. Zo wil het de positieve impact van de toerisme sector voor mensen op bestemmingen wereldwijd vergroten.

TUI Care Foundation werkt internationaal, maar handelt lokaal. Er wordt samengewerkt met lokale en internationale organisaties, zodat er op een zinvolle manier sprake is van een blijvende impact. Vakantiegangers maken hierbij makkelijk een verschil door een bijdrage te leveren aan deze goede doelen op hun vakantiebestemming. Alle donaties die gedaan worden aan de stichting komen 100% ten goede aan de projecten die gesteund worden.