Nieuws

8% meer toeristen naar Peru in 2018

De minister van Buitenlandse Handel en Toerisme in Peru, Edgar Vasquez, maakte eerder deze week bekend dat er vorig jaar 2.728.733 buitenlandse toeristen in Peru zijn aangekomen om hun vakantie door te brengen. Dit blijkt uit het Buitenlandse Toeristen Profiel 2018 (Perfil del Turista Extranjero – PTE), dat opgesteld is door Peru’s Export and Tourism Promotion Board (PROMPERÚ).

Volgens het PTE 2018 is het aantal toeristen die hun vakantie in Peru hebben doorgebracht met 8% gestegen ten opzichte van 2017, toen er in totaal 2.524.947 buitenlandse vakantiegangers geregistreerd werden. Andere redenen om naar Peru te reizen waren zaken (15%) en om familie en vrienden te bezoeken (12%). “Dit onderzoek presenteert actuele informatie over buitenlanders die Peru bezoeken en is gratis beschikbaar voor iedereen. Zo krijgen verschillende partijen goed inzicht in de kenmerken en het gedrag van buitenlandse toeristen in ons land, en kunnen zij aan de hand daarvan toeristische producten ontwerpen en/of hun diensten professionaliseren”, aldus minister Vasquez.

Regio’s
De top vijf van meest bezochte regio’s door vakantiegangers wordt ook belicht in het rapport: in 2018 bezochten de meeste toeristen de Lima regio (68%), gevolgd door Cusco (51%) en Tacna (33%). De toeristen die Tacna bezochten kwamen voornamelijk via de zuidgrens met Chili het land binnen. De lijst met toeristische regio’s wordt afgesloten met Puno (25%) en Arequipa (22%). De vakantiegangers verbleven tijdens hun bezoek ongeveer tien nachten in Peru. Deze tijd werd gebruikt om gemiddeld drie Peruaanse regio’s te bezoeken. In 2017 lag het gemiddelde aantal nachten op negen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Judith Eyck: “We willen de grootste OTA van Nederland worden”

Volgende bericht

ANVR houdt event over verantwoord toerisme in de praktijk

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.