Nieuws

Aandeel Thomas Cook stijgt 21,2%

Het aandeel Thomas Cook is gestegen naar maar liefst 21% na een positief analistenrapport. De Duitse investeringsbank ‘Berenberg Bank’ heeft gisteren de aandelenkoers van Thomas Cook geüpgraded van de status ‘verkopen’ naar ‘in bezit’, waardoor de prijs met ruim 20% is gestegen.

De investeringsbank liet weten dat een mogelijke verkoop van de luchtvaartmaatschappij en steun van meerderheidsaandeelhouder Fosun betekent dat het ‘risico redelijk in evenwicht is’. Het bedrijf taxeerde de luchtvaartmaatschappij van Cook op £ 600 miljoen.

Lufthansa heeft eerder gezegd dat het een aanbod zou doen op de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor, onderdeel van Thomas Cook. Eerder deze maand rapporteerde Thomas Cook stijgende halfjaarlijkse verliezen van bijna £ 1,5 miljard, waardoor zijn aandeel in vrije val terechtkwam.

Thomas Cook ging vorige week op de beurs in Londen nog flink onderuit doordat een analist van Citigroup openlijk zijn twijfel heeft geuit over de financiële gezondheid van het bedrijf. In een paar dagen werd de beurswaarde van het bedrijf meer dan gehalveerd en het bedrijf kwam vorige week met teleurstellende halfjaarcijfers.

Thomas Cook liet aan TravelPro weten dat alle speculaties in voornamelijk de Britse media vooral paniekzaaierij is. “Er is één analist geweest die een vernietigend stuk heeft geschreven, dit wordt nu overal overgenomen. We hopen dat de consument zich niet laat leiden door deze berichten. Bij ons op kantoor is het ‘business as usual’, we hebben alle faciliteiten op orde”, aldus Hanita van der Meer (woordvoerder Thomas Cook Nederland).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] miljard pond meldde. Nadat het aandeel van de touroperator onder meer door het verlies kelderde, steeg het deze week weer met ruim 21%. De touroperator zag in onder meer de Brexit één van de redenen voor dit […]

Vorige bericht

Boeing 737 MAX waarschijnlijk pas in augustus weer in gebruik

Volgende bericht

TUI Magic Life gasten kunnen stemmen op hun favoriete gerechten via app

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.