BreakingNieuws

UPDATE: dodental aanslag op RIU hotel in Tunesië stijgt naar 39

Update 27 juni ‘s middags: De meeste Europese landen, waaronder Nederland, geven geen negatief reisadvies af voor Tunesië. België vindt de veiligheidssituatie dermate dreigend dat het land wel een negatief reisadvies afgeeft en alle Belgische toeristen terughaalt.

Update 27 juni 9:37: Ongeveer 120 vakantiegangers zijn vannacht met een extra vlucht van Arkefly naar huis gevlogen. Ook de zes Nederlanders die in het getroffen hotel verbleven, zijn naar huis gevlogen. Later vandaag vertrekken er nog eens honderden Nederlanders uit de toeristische badplaats. TUI heeft besloten alle vakantievluchten naar Tunesië tot 4 juli te schrappen.

Update 15:37: TUI heeft zes gasten in het hotel zitten, dat heeft woordvoerder Laura Water bevestigd. “Het heeft op dit moment onze prioriteit om uit te zoeken hoe het met onze gasten gaat, maar daar is op dit moment nog niets over bekend”, aldus Laura.

Update 15:01: Laura Water (woordvoerder TUI Nederland) laat aan TravelPro weten dat de reisleiding op dit moment ter plaatse is om de Nederlandse gasten op te vangen. TUI weet nog niet of er onder de slachtoffers ook Nederlandse gasten bevinden. De vlucht voor morgen naar de luchthaven Enfidha nabij Sousse is door TUI geannuleerd.

Update 14:54: RIU is momenteel druk bezig met informatie verzamelen en komt snel met een persverklaring.

Update 14:40: Corendon laat weten dat de 40 gasten die zij in de regio heeft zitten veilig zijn.

Update 14:30: Volgens de laatste berichten is het dodental opgelopen tot 27.

In de Tunesische plaats is Sousse is op het strand bij een hotel is aanslag gepleegd. Er zou zijn geschoten en negentien toeristen zouden daarbij om het leven zijn gekomen. Het zou gaan om het RIU Imperial Marhaba hotel, gelegen in de wijk El Kantaoui. TUI laat tegenover TravelPro weten dat ze momenteel aan het inventariseren zijn of hoeveel gasten ze in het hotel hebben en of er onder hen slachtoffers zijn gevallen. In tegenstelling tot wat de Telegraaf meldt verkoopt Corendon het hotel niet aangezien de RIU hotels een exclusief TUI-product zijn. Corendon is zich momenteel aan het beraden over wat te doen met hun gasten in de regio. Een van de schutters is doodgeschoten, de andere verdachte is gevlucht.

Later meer nieuws.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

3 Reacties

 1. Daphne
  4 juli 2015 at 18:01

  Ontzettend te doen met die arme mensen die daar leven van de toeristen . Hoe komen zij nu de winter door en ontzettend voor alle nabestaanden van de slachtoffers. . En respect voor t personeel die de toeristen wilden beschermen

 2. Jacqueline Gruters
  26 juni 2015 at 15:14

  Hier zijn geen woorden voor…wanneer houdt het allemaal op??
  Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en diegene die dit hebben meegemaakt.

 3. Renata van Tuijl - Travel Counsellor
  26 juni 2015 at 15:07

  Vreselijk en wederom TUI getroffen, heftige tijden…. sterkte!

Vorige bericht

Star Alliance voegt Aviance Brazil toe

Volgende bericht

Uslu (Corendon): gasten Tunesië kunnen omboeken

Auteur

Aniek de Kort

Aniek de Kort