Nieuws

Aantal geboekte reizen in maart gestegen met 9%

De meer dan 50.000 consumenten die deelnemen aan de maandelijkse steekproef voor de ANVR/GfK Boekingsmonitor geven duidelijk aan zin in vakantie te hebben; het aantal geboekte reizen stijgt in de maand maart met 9% ten opzichte van deze maand een jaar eerder.

“Bleven de boekingen voor de traditionele zomerbestemmingen vorige maand nog achter, we zien nu dat alle Europese landen plussen ten opzichte van vorig jaar maart. De top 5 in de maand maart wordt aangevoerd door Spanje (+8%). Griekenland (op de 5e plaats) boekt weliswaar minder reizigers, maar ziet wel +25% meer boekingen binnenkomen. Duitsland (+13%), Frankrijk (+20%) en Italië (+18%) maken de top 5 compleet”, laat de ANVR weten.

Evenals vorige maand zien we ook in de maand maart dat de Nordic enthousiast wordt geboekt voor komende zomer: Denemarken (+71%), Noorwegen (+67%) en Zweden (83%). Het gaat wat aantallen betreft wel om beduidend minder reizigers, maar belangstelling en groei is er zeker.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Video - Inschrijving Grand Prix Sunny Cars van start

Volgende bericht

KLM roept groeiende stroom rolkoffers een halt toe

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.