Over Scandinavische landen als Noorwegen en Zweden zijn Nederlandse toeristen het meest tevreden, dat blijkt uit honderdduizenden reviews op Zoover. Ondanks de hoge horeca- en boodschappenprijzen, beoordelen vakantiegangers deze landen als beste vakantielanden van Europa met gemiddeld een 8,6.

Ook Griekenland scoort hoog. Met een waarderingscijfer van tevens een 8,6 is Griekenland het derde beste vakantieland. In het onderzoek krijgen de landen naast een algemene score ook cijfers voor belangrijke onderdelen als dienstverlening/service, accommodaties, prijsniveau van de horeca en dat van de boodschappen.

Turkije favoriete boodschappenland
Over het algemeen zijn Nederlanders erg positief over Europese vakantielanden. Wel zijn er grote verschillen in waardering als het gaat om de prijzen van boodschappen en horeca. De prijs van boodschappen wordt in Turkije (8,2) en Portugal (8,0) als gunstigst beoordeeld. Landen als Zwitserland en Noorwegen behalen met een 5,4 de laagste score. In deze landen is een bezoek aan een restaurant geen gunstig alternatief. Nederlanders beoordelen het prijsniveau van de horeca in Noorwegen met een 5,2 waarbij Zwitserland een krappe voldoende krijgt met een 5,7.