Nieuws

Nederlandse toeristen meest tevreden over Scandinavische landen

Over Scandinavische landen als Noorwegen en Zweden zijn Nederlandse toeristen het meest tevreden, dat blijkt uit honderdduizenden reviews op Zoover. Ondanks de hoge horeca- en boodschappenprijzen, beoordelen vakantiegangers deze landen als beste vakantielanden van Europa met gemiddeld een 8,6.

Ook Griekenland scoort hoog. Met een waarderingscijfer van tevens een 8,6 is Griekenland het derde beste vakantieland. In het onderzoek krijgen de landen naast een algemene score ook cijfers voor belangrijke onderdelen als dienstverlening/service, accommodaties, prijsniveau van de horeca en dat van de boodschappen.

Turkije favoriete boodschappenland
Over het algemeen zijn Nederlanders erg positief over Europese vakantielanden. Wel zijn er grote verschillen in waardering als het gaat om de prijzen van boodschappen en horeca. De prijs van boodschappen wordt in Turkije (8,2) en Portugal (8,0) als gunstigst beoordeeld. Landen als Zwitserland en Noorwegen behalen met een 5,4 de laagste score. In deze landen is een bezoek aan een restaurant geen gunstig alternatief. Nederlanders beoordelen het prijsniveau van de horeca in Noorwegen met een 5,2 waarbij Zwitserland een krappe voldoende krijgt met een 5,7.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] vorige maand zien we ook in de maand maart dat de Nordic enthousiast wordt geboekt voor komende zomer: Denemarken (+71%), Noorwegen (+67%) en Zweden (83%). […]

Vorige bericht

United Airlines start non-stop verbinding Amsterdam - San Francisco

Volgende bericht

KLM lanceert directe lijn tussen Amsterdam en Boston

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.