Nieuws

Aardbeving in Utah: tienduizenden zonder stroom

Een aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter heeft woensdagochtend lokale tijd Salt Lake City en omgeving in de Amerikaanse staat Utah getroffen. Daardoor zitten tienduizenden zonder stroom, wordt inwoners aangeraden weg te blijven uit het centrum van Salt Lake City en is de luchthaven gesloten.

De aardbeving was ongeveer tien mijl ten westen van Salt Lake City, dichtbij de stad Magna. “Het laatste dat we nu kunnen gebruiken is een aardbeving”, aldus burgemeester Erin Mendenhall. Ook in Utah zijn scholen gesloten en is er een beperking opgelegd voor het houden van bijeenkomsten in verband met het coronavirus. De aardbeving is de krachtigste aardbeving in Utah sinds 1992.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

TUI: klanten kunnen tot dag voor vertrek vakantie omboeken

Volgende bericht

Ryanair: vanaf 24 maart waarschijnlijk de meeste of alle vluchten aan de grond

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.