Nieuws

Wederom frustraties om geannuleerde Ryanair-vluchten

Deel dit artikel

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair staken vandaag in Nederland, Spanje, Duitsland, Portugal en Italië, waardoor honderden reizigers de klos zijn. “Wees er maar heel trots op Ryanair. Vanochtend om 7.00 uur is de vlucht van Weeze naar Palermo ter plekke gecanceld. Grote groep scholieren kunnen weer huiswaarts, schande! Recht op staken maar wel de regels volgen! Informeer de passagiers tijdig!”, zo laat iemand op social media weten over de stakingen.

Door de staking gaan er van en naar Eindhoven Airport achttien vluchten niet door. Er is onduidelijkheid of er nog meer vluchten geannuleerd gaan worden. Vandaag werd bekend dat de vluchten van en naar Dublin, Londen Stansted en Tenerife niet door zouden gaan. Gisteren was al bekend dat de vluchten van en naar Praag, Marseille, Porto, Pisa, Cantania en Faro geen doorgang zouden vinden. Vanochtend werd op het allerlaatste moment een vlucht vanaf Eindhoven Airport naar Londen geannuleerd, terwijl alle passagiers al door de douane waren.

“Het cabinepersoneel en de piloten zijn de angstcultuur, het totale gebrek aan respect, de schijnzelfstandigheid en de onderbetaling bij Ryanair meer dan zat. Bij Ryanair heerst een angstcultuur. Wie kritiek uit wordt gedreigd met plotselinge overplaatsing of ontslag. Werken bij Ryanair betekent niet doorbetaald worden bij ziekte, onzekere contracten en ontslag zonder goede redenen. En voor veel cabinepersoneel betekent het ook fulltime werken maar amper kunnen rondkomen. Het cabinepersoneel eist dat Ryanair een cao met FNV Luchtvaart afsluit waarin afspraken worden gemaakt over fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Ook de piloten eisen een cao, zij zijn aangesloten bij vakbond VNV. Ook eisen de piloten en het cabinepersoneel dat Ryanair het Nederlands recht toepast”, zo laat FNV Luchtvaart weten.

Verschillende politici zullen morgen op vliegveld Eindhoven aanwezig zijn uit solidariteit met de stakers, waaronder kamerlid Cem Lacin van de SP, Suzanne Kröger van Groenlinks en Agnes Jongerius van het Europees parlement.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Het personeel van Ryanair staakte de afgelopen periode regelmatig en een deel van hen kreeg al een hoger loon als gevolg van die […]

Vorige bericht

Azur Air Germany stopt ermee

Volgende bericht

Wimdu haalt de stekker eruit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.