Nieuws

Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winst

Deel dit artikel

Ryanair heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar een lagere winst behaald. De prijsvechter geeft de stakingen hiervan de schuld, die tot meer annuleringen leidden van relatief dure tickets in het weekend.

De winst van Ryanair bedroeg 1,2 miljard euro, dat was een jaar eerder een kleine 1,3 miljard euro. De omzet steeg desondanks met 8% naar 4,8 miljard euro. Het aantal reizigers steeg met 4,5 miljoen naar 76,6 miljoen. De gemiddelde ticketprijs daalde evenwel met 3%. Ryanair verwacht dat de ticketprijs in de tweede jaarhelft nog eens met 2% daalt.

Stakingen
Het personeel van Ryanair staakte de afgelopen periode regelmatig en een deel van hen kreeg al een hoger loon als gevolg van die acties. Ryanair heeft nog niet in alle landen cao’s getekend met zijn personeel. In Nederland staakten piloten en het cabinepersoneel eind vorige maand. De piloten hadden al eerder het werk neergelegd, maar toen vloog Ryanair stakingsbrekers in uit andere landen. Onlangs maakte Ryanair bekend de basis in Eindhoven te gaan sluiten, maar blijft wel vluchten van en naar Eindhoven aanbieden.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lufthansa en Delta Air Lines azen op failliete Alitalia

Volgende bericht

WOW air voegt Vancouver toe aan netwerk

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."