Nieuws

Ryanair sluit basis Eindhoven Airport

Deel dit artikel

Ryanair sluit komende winter haar basis op Eindhoven Airport. Dat laat de Ierse luchtvaartmaatschappij maandagmorgen weten.

Op Eindhoven Airport heeft de budgetmaatschappij vier toestellen gestationeerd, vanaf 5 november haalt Ryanair deze toestellen daar weg. Volgens de maatschappij houdt het vliegveld de meeste bestemmingen, maar worden de vluchten uitgevoerd door vliegtuigen die elders een basis hebben.

De prijsvechter voelt de gevolgen van de recente stakingen van haar piloten en cabinepersoneel, daarnaast heeft Ryanair te maken met lagere aantallen passagiers en hogere olieprijzen. Hierdoor is de airline genoodzaakt haar winstverwachtingen voor het gebroken boekjaar bij te stellen. Ryanair rekent momenteel op een winst voor het boekjaar dat eind maart volgend jaar eindigt van 1,1 miljard tot 1,2 miljard euro. Eerder werd nog uitgegaan van een resultaat van 1,25 miljard tot 1,35 miljard euro. Volgens de airline zijn de boekingen voor de komende vakantieperioden in oktober en december lager, door zorgen bij passagiers over nieuwe stakingen.

Author


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] niet sluiten, dat heeft de rechter vandaag bekendgemaakt. Ryanair besloot vorige maand om de basis te sluiten vanaf 5 november. Vluchten van en naar Eindhoven zouden dan vanuit het buitenland worden […]

  2. […] Cabinepersoneel van de Ierse prijsvechter, die gestationeerd is op Eindhoven Airport, legt vandaag het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de sluiting van hun basis op Eindhoven Airport. […]

Vorige bericht

Tijdelijke noodsituatie Rotterdam The Hague Airport voorbij

Volgende bericht

Bagagestoring in Terminal 3 verholpen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."