Nieuws

Ryanair mag basis op Eindhoven niet sluiten

Deel dit artikel

Ryanair mag de basis op Eindhoven Airport niet sluiten, dat heeft de rechter vandaag bekendgemaakt. Ryanair besloot vorige maand om de basis te sluiten vanaf 5 november. Vluchten van en naar Eindhoven zouden dan vanuit het buitenland worden uitgevoerd. Ook het personeel zou niet meer in Eindhoven gestationeerd worden.

De rechter wijst erop dat Ryanair door de overplaatsing de arbeidsvoorwaarden wijzigt en dat mag volgens het Nederlandse recht alleen als de werkgever een zwaarwegend belang heeft. Volgens de airline zijn er bedrijfseconomische omstandigheden waardoor het voor haar heel belangrijk is de basis in Eindhoven te sluiten en het personeel over te plaatsen. De rechter acht die omstandigheden niet aannemelijk en oordeelt dat met het besluit tot sluiting van de basis er misbruik wordt gemaakt van de bevoegdheid van de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Schandalig
Een sluiting zou grote gevolgen hebben voor de 40 piloten, de 98 cabinemedewerkers en hun families. Er werd daarom een zaak aangespannen door zestien Nederlandse piloten van Ryanair. “Het is schandalig dat Ryanair zijn werknemers zó voor het blok zet”, reageerde Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart begin vorige maand. “Het bedrijf verwacht dat de werknemers binnen vier weken alles wat ze in Nederland hebben opgebouwd, oppakken en verhuizen naar een ander land. Hun hele leven wordt ontwricht en het enige dat de airline geeft, is een vliegticket naar de nieuwe basis.”

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zeetours: nieuw boekingssysteem, agentenwebsite en brochure

Volgende bericht

Thomas Cook Nederland maakt comeback in Tunesië

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.