Nieuws

Afwijkende laptop niet mee in handbagage naar VS

Deel dit artikel

Laptops die zichtbaar afwijken, zoals het ontbreken van schroefjes of een beschadiging aan de buitenkant, mogen niet meer mee in de handbagage op vluchten naar de Verenigde Staten. Dat laten KLM en Schiphol weten tegenover technologie website Tweakers.

De regels gelden voor elektronische apparaten groter dan een smartphone, zoals tablets, e-readers, camera’s en laptops. Als de beveiligingsmedewerkers het vermoeden hebben dat het apparaat op een bepaalde manier afwijkt, kan dit worden doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappij. De regel is afkomstig van de Amerikaanse Transport Security Agency.

Eerder dit jaar lieten Britse piloten al weten dat een laptopverbod in de cabine kan leiden tot gevaarlijke taferelen. De piloten waarschuwen met name voor de batterijen in de laptops en tablets. De meeste laptops en tablets hebben een lithium-ionbatterij, die in geval van een defect vlam kan vatten. Als deze apparaten zich in bagageruim bevinden, kan dat dramatische gevolgen hebben.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Winnaars Jordanië studiereis FOX bekend

Volgende bericht

Airberlin: vanaf zomer 2018 naar Chicago en Toronto

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.