De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium staakt met ingang van 3 oktober haar passagiersvluchten.

Het bedrijf blijft echter actief in het segment van vrachtvluchten en het uitvoeren van vluchten voor andere luchtvaartmaatschappijen. Om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, is er een gerechtelijke herstructureringsprocedure opgestart.

Vracht

Ondanks de beëindiging van passagiersvluchten naar bestemmingen zoals Johannesburg/Kaapstad en Mauritius, houdt Air Belgium haar positie in de vrachtmarkt en ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, and Insurance) sectie stevig vast. Ze voert momenteel vrachtvluchten uit voor de Hongyuan Group en blijft haar banden met CMA-CGM onderhouden. De maatschappij verzorgt ook vluchten voor British Airways tussen Londen Heathrow en Chicago, met een van haar A330-900 vliegtuigen.

Schuldenlast

Volgens het officiële bericht van het bedrijf: “Heeft Air Belgium bij de ondernemingsrechtbank een aanvraag ingediend voor een gerechtelijke herstructurering. Het doel hiervan is om overeenkomsten met crediteuren te bereiken, de schuldenlast te verlichten en bepaalde bedrijfsactiviteiten te reorganiseren.” Alle geplande vluchten tot 3 oktober 2023 worden gegarandeerd. Passagiers met vluchten na deze datum krijgen prioriteit bij terugbetalingen voor geannuleerde reizen.

Mauritius en Zuid-Afrika

De twee A330-200 vliegtuigen van de maatschappij verzorgden onlangs nog exclusief de routes naar Mauritius en Zuid-Afrika. Daarnaast is een van hun A330-900’s momenteel in dienst voor British Airways, terwijl de andere al enkele weken geparkeerd staat in Brussel vanwege technische complicaties.

Schokgolf

De abrupte beëindiging van de passagiersvluchten heeft een schokgolf veroorzaakt bij partners in de reisindustrie. Ondanks eerdere veranderingen in het vluchtschema en andere tegenslagen, bleven vele reisagenten en touroperators vertrouwen hebben in de visie van CEO Niki Terzakis.