Nieuws

Piloten Air France dreigen wéér met staking

Deel dit artikel

Philippe Evain, voorzitter van de grootste pilotenvakbond (de SNPL) van de Franse luchtvaartmaatschappij, waarschuwt voor een staking van vijftien dagen indien de toekomstige CEO van Air France-KLM de loononderhandelingen niet hervat. Dat schrijven diverse Franse media die zich baseren op berichtgeving in Le Parisien.

De toekomstige CEO van Air France-KLM moet de afgebroken loononderhandelingen hervatten “of er komt een staking van twee weken in september”, aldus Evain. Sinds het vertrek van Jean-Marc Janaillac begin mei heeft Air-France-KLM besloten om de vergoeding van zijn toekomstige CEO te verdrievoudigen om kandidaten aan te trekken.

Eerder dit jaar staakten de piloten van Air France ook al vijftien dagen waarmee zij een salarisverhoging willen bewerkstelligen. Na het opstappen van Janaillac hielden de stakingen op. Begin augustus liet de  Air France-KLM Board weten begin september met een opvolger voor Janaillac te komen. Ben Smith (Air Canada) wordt het, zoals onlangs genoemd in diverse media, in ieder geval niet.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Van de Watering organiseert golfwedstrijd der Lage Landen op Aruba

Volgende bericht

Video - Grootste gedeelte Yosemite weer open na branden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.