Nieuws

Airberlin in zwaar weer door verlies

Etihad Airways zou het geduld met airberlin steeds meer verliezen. De Duitse luchtvaartmaatschappij verloor de afgelopen drie jaren 1,2 miljard euro door de hevige concurrentie in de branche en de uitgestelde opening van vliegveld Berlijn. Etihad, at bijna 30% aandelen in airberlin heeft, zou flink in de organisatie gaan snoeien. Dat melden Duitse media.

Volgens de Süddeutsche Zeitung moet airberlin de helft van haar vliegtuigen verkopen om te overleven, dat houdt ook in dat er 1000 van de 8600 banen moeten worden geschrapt. Veertig van die toestellen zouden inclusief bemanningsleden aan Eurowings, de budgetdochter van Lufthansa, worden verhuurd. Daarnaast zou Etihad onderhandelen met TUI. Volgens de Duitse media wil Etihad onderdelen van airberlin samenvoegen met TUI. Het zou gaan om zeventien toestellen van FlyNiki, de Oostenrijkse dochter van airberlin.

Begin dit jaar stond Etihad voor de rechter vanwege het geschil rond de goedkeuring van de codeshare-samenwerkingen tussen airberlin en Etihad Airways. De rechtbank maakte een eerdere uitspraak ongedaan en gaf groen licht om 26 van 31 codeshare-vluchten uit te voeren tijdens het volledige winterseizoen, dat eindigde op 26 maart 2016. Afgelopen zomer mocht airberlin ook vluchten uitvoeren voor Etihad. Intussen zijn 76 van 81 codeshares tussen Etihad Airways en airberlin goedgekeurd. De vijf andere vluchten worden uitgevoerd op Duitse binnenlandse routes.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuwe businessclub voor GAE

Volgende bericht

Succesvolle marathon Disneyland Paris

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."