Nieuws

Airtrade: eerste KLM-ticket via rechtstreekse NDC-connectie

Airtrade is het eerste reisbedrijf dat een rechtstreeks NDC-connectie heeft gebouwd in Nederland en officieel door KLM is gecertificeerd. Vandaag werd het eerste KLM-ticket gemaakt dat is geboekt via deze rechtstreekse zelfgebouwde NDC-verbinding en niet via een aggregator als bijvoorbeeld Travelfusion.

Hiermee hebben klanten van Airtrade altijd toegang tot de volledige content inclusief NDC-promoties en wordt de GDS surcharge vermeden. Airtrade is als één van NDC-partners van KLM inmiddels een jaar constructief aan het samenwerken aan de realisatie van een goede NDC API en connectie naar het Airtrade distributie platform.

Airtrade connecteert via de Airtrade Hub naar verschillende ‘air suppliers’, zoals de GDS-en, TravelFusion, Pyton en nu ook naast Lufthansa via NDC, Air France-KLM. Voor de klant blijft het een eenduidige ervaring en levert Airtrade de tickets uniform af bij de klant, in zijn huisstijl ongeacht in welke ‘air supplier’ is geboekt. De integratie gaat verder en ook alle airline berichten worden uniform afgehandeld ongeacht in welke bron is geboekt. Deze verregaande integratie is uniek. Klanten van Airtrade die Farefinder gebruiken, of de API van Airtrade, hebben toegang tot de KLM NDC-content en daarmee verandert voor de klant feitelijk niets.

“Airtrade heeft zich van meet af aan opgesteld als een strategisch partner als het op NDC aan komt. Ze wilden meedenken en werken in deze nieuwe ontwikkeling die Air France-KLM in 2017 aankondigde. Tijdens het gehele ontwikkeltraject stond kwaliteit en goede samenwerking tussen de verschillende teams voorop. Het is daarom des te mooier om het behaalde resultaat te zien”, aldus Michael ter Hoeven (Key Account Manager Air France-KLM).

“Wij hebben al vroeg gezien dat NDC erg belangrijk gaat worden voor het toekomstige zoeken en boeken van vliegtickets. Als ‘flight specialist’ hebben wij de ontwikkeling omarmt en past het ook volledig bij onze multi-source strategie. Wij zijn ook blij dat wij dit in partnership met KLM hebben kunnen realiseren”, zo laat Jeroen Martron (CEO Airtrade) weten.

Bekijk hier het exclusieve interview dat TravelPro had met Harm Kreulen (KLM) over NDC, waarin hij iedereen aanspoort om NDC te regelen om straks niet buitenspel te staan.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Schiphol start proef voor boarden met gezichtsherkenning

Volgende bericht

Best Western Hotels & Resorts neemt WorldHotels over

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.