CoronavirusNieuws

ANVR: VS niet kosteloos annuleren

Deel dit artikel

In tegenstelling tot berichtgeving van vanochtend, die volgens de ANVR op basis van toen nog onduidelijke informatie is gegeven, geeft de branchevereniging het volgende advies, zoals zij die uitdragen.

“Zoals in het advies van vanmorgen is vermeld in het ANVR Nieuws raden wij reisondernemingen aan zo spoedig mogelijk in contact te treden met klanten die een pakketreis hebben geboekt naar de Verenigde Staten om de mogelijkheden om te boeken naar bijvoorbeeld dezelfde bestemming in een andere periode of een andere bestemming in dezelfde periode te bespreken. Dit is ook het advies dat wij uitdragen naar buiten toe, naar onze leden, media, consumenten et cetera”, laat de ANVR weten.

“Er bestaat geen recht om kosteloos te annuleren, omdat dit buiten de invloedsfeer van reisorganisaties valt. Er is een kwestie van overmacht en in dat soort situaties moeten beide partijen risico’s en kosten delen”, aldus Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) tegen NOS.

Deze week heeft de ANVR een overleg met andere Europese brancheorganisaties over de corona-situatie.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Elbers (KLM): "Vertrouwen dat we met z'n allen door deze moeilijke situatie heen komen"

Volgende bericht

Organisatie IMEX besluit 2020-editie te annuleren

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."