FOTO’S & VIDEO’S – Liefhebbers van National Geographic én cruises zijn aan boord van het nieuwste schip van Ponant (Le Dumont-d’Urville, red.), een van de schepen waarmee expeditiecruises van National Geographic Expediditions worden uitgevoerd , helemaal op hun plek. Avila Reizen bood TravelPro deze week de mogelijkheid om als een van de eerste rond te kijken op het schip in de haven van Harlingen.

De in Haarlem gevestigde touroperator werd begin dit jaar door National Geographic Expeditions officieel aangesteld als agent voor Nederland en België. Hiermee is Avila Reizen het officiële boekingskantoor voor het portfolio van National Geographic Expeditions voor de Nederlandse en Belgische markt. Meer informatie over de reizen die worden aangeboden is onder andere te vinden op de website van Avila Reizen.

Tekst loopt verder onder de video.

Zowel de eigenaren van Avila Reizen (Hilda van der Wel-Gonzalez en Tim van der Wel), het team van Avila Reizen, Katie Panagou (Senior Manager National Geographic Expeditions) als Stephen Winter (International Sales Director Ponant) waren aanwezig in het aan de Waddenzee gelegen Harlingen. Allen waren zeer enthousiast over de samenwerking en verwachten veel van de expeditiecruises van National Geographic Expeditions.

National Geographic Expeditions is de reisorganisatie van het bekende merk National Geographic, dat wil staan voor avontuur, natuurbehoud en educatie. Het portfolio van National Geographic Expedition omvat overlandreizen, expeditiecruises en private jet-trips naar bestemmingen wereldwijd. De kleinschalige, exclusieve groepsreizen worden begeleid door experts van National Geographic, zoals wetenschappers, onderzoekers en fotografen. Reizigers hebben de kans om tijdens hun reis onderzoeksprojecten te bezoeken die exclusief toegankelijk zijn.

Het nieuwste schip van Ponant is het vierde schip van de Ponant Explorers-klasse, een hele nieuwe generatie luxe en milieuvriendelijke(re) schepen. Le Dumont-d’Urville werd bezichtigd in zowel Harlingen als Amsterdam, beschikt over een Blue Eye Lounge. Dit is een multi-sensorische onderwaterlounge waar alle gasten mogen komen. Middels onderwatercamera’s kan live de zeebodem worden geobserveerd en kan je de dieren ook daadwerkelijk horen.

Het schip van 131 meter lang biedt plek aan 184 passagiers in 92 luxe hutten en suites waar aan ruimte geen gebrek is en voorzien zijn van een eigen balkon. Aan boord zullen gasten van Ponant zich niet snel vervelen met onder andere een theater/bioscoop, spa, fitness, kapper, zodiacs en een overloopzwembad. Aan boord zijn twee restaurants, waaronder het hoofdrestaurant op dek 4 en een restaurant op dek 3. Aan boord wordt gecommuniceerd in zowel Frans als Engels.