Nieuws

Azur Air Germany stopt ermee

Deel dit artikel

De stekker wordt uit Azur Air Germany gehaald, dat heeft Azur Air woensdag jl. bekendgemaakt. Azur Air Germany was een Duitse tak van het Russische Azur Air. In Duitsland, waar het hoofdkantoor in Düsseldorf zat, werd er vooral gefocust op leisure.

De aanhoudende hoge verliezen en een mislukte zoektocht naar een nieuwe investeerder gaven de doorslag om te stoppen met de charter airline. De luchtvaartmaatschappij heeft laten weten dat het niet in staat was om een financieel stabiele vluchtoperatie tot stand te brengen. Met name het grote aantal vertragingen en annuleringen van vluchten had geleid tot hoge kosten en verhoogde de verliezen. De hoofdklant van de luchtvaartmaatschappij, Anex Tour, was niet langer bereid om de permanente vluchtveranderingen te accepteren en zou in de toekomst met andere luchtvaartmaatschappijen gaan samenwerken.

Azur Air begon vorig jaar als een nieuwe chartermaatschappij op de Duitse markt met twee langeafstandsvluchten, voornamelijk voor Anex Tour van Düsseldorf naar mediterrane en Noord-Afrikaanse bestemmingen, evenals de Dominicaanse Republiek. Azur Air gaat de vliegtuigen van Azur Air Germany inzetten op andere routes.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. CynthiaFrank
    7 november 2018 at 11:36

    vandaag hebben wij te horen gekregen dat wij onze claim niet terug krijgen want ze zijn failliet. Hebben jullie inmiddels al iets gehoord over jullie claim??

  2. Roy
    25 oktober 2018 at 14:00

    ben inderdaad of mijn claim nog wordt afgehandeld zoals het hoort?

Vorige bericht

Thuisbezorgd.nl gaat bij bedrijven op Schiphol bezorgen

Volgende bericht

Wederom frustraties om geannuleerde Ryanair-vluchten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.