Nieuws

Bali: positieve impact op toerisme door G20 en focus op gezondheids- en welzijnstoerisme

Deel dit artikel

De Indonesische minister van Toerisme, Sandiaga Uno, wil Bali graag promoten als bestemming voor gezondheids- en welzijnstoerisme. Daarnaast verwacht hij een toename van het aantal internationale vluchten naar het eiland door de G20.

“Bali is niet alleen een toeristische bestemming, maar ook een bestemming voor gezondheidstoerisme, inclusief genezing en geestelijke gezondheidszorg”, aldus Uno. De minister van Toerisme liet weten grote (gezondheids)conferenties met artsen die nu nog in steden als Miami en Las Vegas plaatsvinden naar Bali te willen halen en hij beloofde tevens om tegen 2024 4,4 miljoen nieuwe banen te creëren in de toerisme- en recreatiesector.

De voorzitter van het Indonesia Wellness Institute (IWI), Paulus Mintarga, hield een toespraak tijdens het eerste Future Wellness Traditions-evenement dat plaatsvond tijdens de G20 en wees op het belang van holistische gezondheid. Hij legde uit hoe welzijn steeds belangrijker wordt naarmate chronische ziekten toenemen, voornamelijk veroorzaakt door leefstijlfactoren. Chronische ziekten worden genoemd als verantwoordelijk voor 71% van de sterfgevallen wereldwijd. Op de lange termijn vormen chronische ziekten een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid en worden ze ook wel een ‘opkomende pandemie’ genoemd.

Uno verklaarde dat zijn partij, in een poging om de toerismesector na de G20-top te verbeteren, zal proberen het aantal internationale vluchten naar Indonesië te verhogen. Zo zullen er diverse marketing-inspanningen worden gedaan en wordt er van alles aan gedaan om interessante mogelijkheden aan te bieden aan reisverkopers. “We zullen bestemmingen op Bali en andere ook gaan combineren met cruisepakketten”, legde minister Uno uit.

Vandaag is de laatste dag van de G20 op Bali.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunny Cars: aanzienlijk hoger boekingsvolume

Volgende bericht

Schiphol start met vernieuwen Lounge 1

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.