CoronavirusNieuws

Bijna 3.000 bezoekers voor Curaçao in eerste twaalf dagen

Deel dit artikel

Het toeristenbureau van Curaçao (CTB) meldt sinds de heropening van de grenzen op 1 juli 2.960 bezoekers. Het hoogste aantal daarvan kwam uit Europa (74%) en uit het Caribisch gebied (14%).

Omdat de grenzen openstaan voor slechts een select aantal landen in West-Europa, kwam 92% van de Europese bezoekers uit Nederland. De rest kwam uit Duitsland en België. Van deze Europese bezoekers verbleef 60% in alternatieve accommodaties en 40% in resort hotels. Vanuit het Caribisch gebied kwamen er tot nu toe 407 bezoekers.

Bezoekers van andere Nederlandse Koninkrijkseilanden zijn ook welkom om Curaçao te bezoeken. “We hebben al 226 bezoekers uit Bonaire, 138 bezoekers Aruba en 43 bezoekers uit Sint Maarten ontvangen. Dit is ongeveer wat we verwachtten met de heropening van de grenzen. We kijken uit naar nog meer bezoekers in de maand augustus”, aldus Paul Pennicook ( CTB-CEO ).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sri Lanka vanaf 1 augustus weer open voor toeristen

Volgende bericht

Faillissement voor Tenzing Travel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.